на живо

Световната таекуондо централа има нов президент

Слави Бинев продължава да бъде единственият ѝ директор без корейски произход

Лий Донг Суп е новият президент на Световната таекуондо централа. Той е майстор 9 дан, бивш член на корейския парламент, настоящ приятел, а вече колега и на Слави Бинев. Последният продължава да бъде единственият директор на KUKKIWON без корейски произход.

Приятелството им датира отдавна и е предпоставка за ползотворна и успешна работа заедно за в бъдеще, с обща цел - развитието на таекуондото в световен мащаб.

Преди няколко месеца Бинев бе избран за вицепрезидент на Световната професионална федерация по таекуондо. Активността му в развитието на таекуондо, дори и в момент на застой в спорта, бе само една от причините, наклонили везните в полза на Бинев при избора пред останалите номинирани за поста, сред които майстори на спорта от най-висок ранг, представляващи изключително силни държави.

Доверието, което Южна Корея - родината на таекуондо, засвидетелства, категорично излезе от границите на страната ни, поверявайки на президента на БФТ и ръководството на професионалното таекуондо на целия континент - Европа.