на живо

Световните медии във възторг от Димитров

Българинът блестеше с качество и с агресия, прехласна се ESPN

Reuters

Световните медии засипаха с похвали Григор Димитров след победата му с 2-1 сета над Доминик Тийм във финалните турнир на АТР в Лондон. Това е дебют за българина в надпреварата на най-добрите осем тенисисти през сезона. Успехът го изстреля временно на четвърта позиция в световната ранглиста.

"Димитров пристигна в Лондон след най-постоянния сезон в кариерата си и бе непоколебим, като спечели трисетовата битка с Доминик Тийм. Особено в последния сет двамата предложиха много качествен тенис, но Димитров успя от втория си опит да затвори мача”, се подчертава в репортажа на "Скай Спортс" - телевизията, която държи правата за излъчването на надпреварата.

Сайтът на Би Би Си акцентира върху фантастичното разиграване, с което Гришо постигна първия си пробив в третия сет.

"Премиерата на Григор Димитров в Лондон се оказа печеливша, а талантливият 26-годишен тенисист блестеше с качество, със смяна на темпото, с агресия, както и с отлични излизания на мрежата. Неговият съперник Тийм е с две места по-нагоре в ранглистата, но бе далеч по-инертен и пасивен. Още една победа на Григор ще го прати на полуфиналите, но засега нека се наслади на заслужения си триумф”, пише в анализа си за мача сайтът на ESPN.

"Димитров оправда очакванията с победа над Доминик Тийм. Ето какво е усещането да направиш победен дебют във финалния турнир на АТР", отбеляза в профила си в “Туитър” официалният канал на ATP - Tennis TV.