на живо

Световното по телевизията: 6 месеца подготовка и 12-часови смени (ВИДЕО)

В Хърватия обаче се радват на тежкия работен ден

Reuters

В Хърватия обмислят, независимо от резултата във финала на световното първенство в Русия срещу Франция, да обявят понеделник (16 юли) за неработен ден. Тази заповед обаче няма да засегне един огромен екип от професионалисти, които ще работят, за да могат всички в родината да съпреживяват емоциите от стадион "Лужники".

В една от водещите телевизии в страната - "Нова", служителите са в пълна бойна готовност от... 6 месеца насам! 

Спортната редакторка Ана Мария Вукович не се плаши от този обем работа, особено след като на финала са нейните сънародници. 

"Разбира се, че Франция са фаворити. Видяхме обаче на шампионата, че много фаворити вече отпаднаха. Ние творим история! Все още обаче не мога да си представя, че ще станем световни шампиони. Това все още ми звучи като приказка!", вълнува се тя.

Снимка: bTV

7 хърватски екипа ще предават от Русия, за да успеят да предадат изключително точно вълненията, както на футболистите, така и на хилядите фенове в Москва. Те ще се заемат и с отразяването на посрещането на "ватрените" у дома, а не се съмнявайте, че Лука Модрич и компания вече са герой в Хърватия. 

"Мисля, че сме в подобна ситуация с футболистите, тъй като сме много изморени след дългите дни на Мондиала. Нямаме почивен ден и сме на работа по 12 часа", загатва, но не се оплаква Вукович.

Снимка: bTV

Какъвто и да е резултатът от мача довечера, тези хора ще направят всичко възможно хърватите да преживеят най-голямата радост във футболната си история.