на живо

Световното свърши, време е за гръмки трансфери

Има футболисти, които със сигурност ще сменят клубната си принадлежност

Най-великото футболно шоу на планетата приключи с гръм и трясък и втора световна титла за Франция. Сега е ред на големите трансфери.

За част от младите таланти Мондиалът в Русия бе шанс за изява и показване на достойни качества пред възможно най-голямата публика. Сериозните първенства и евротурнирите наближават и затова отборите ще започнат да предявяват открито претенцииите си за един или друг играч.

Имаше няколко футболисти, които оставиха отлични впечатления на световното първенство и по всяка вероятност ще си уредят гръмки трансфери в следващите седмици.

Ирвинг Лосано

Ирвинг Лосано показа огромния си потенциал още в откриващия мач на Мексико срещу Германия. Голът му във вратата на световните шампиони от 2014 г. насочи погледите на целия свят към играча на ПСВ Айндховен. Агентът на футболиста - Мино Райола, вече се опитва да уреди трансфер в доста по-сериозен отбор.

Интерес към 22-годишния Лосано имаше и преди Мондиала от "Евертън", но баща му разкри, че той вече е желан и от "Барселона". Името му се свързва още с отборите на "Манчестър Юнайтед", "Арсенал" и "Тотнъм".

"Борусия" Дортмунд и "Монако" също са потенциални дестинации, но експертите в родината му вярват, че мястото на Лосано е във Висшата лига на Англия.

Александър Головин

"Челси" планира да узакони интереса си към звездата на Русия Александър Головин, но ще трябва да действа много бързо, защото "Монако" вече е изпратил своята оферта.
Новият мениджър на лондончани Маурицио Сари искаше полузащитника още миналата година, когато бе треньор на "Наполи".

На Мондиала в Русия Головин отбеляза един гол в четири мача и остави отлични впечатления, които са убедили "Челси", че мястото му е на "Стамфорд Бридж".

Смята се, че 22-годишният халф ще пасне идеално в средата на терена, а руският му произход ще бъде от решаващо значение за собственика на тима Роман Абрамович.

Сините са уверени, че трансферът ще бъде финализиран скоро, като се очаква ЦСКА Москва да прибере за него близо 26 млн. паунда.

Каспер Шмайхел

Каспер Шмайхел се представи блестящо при съкрушителната загуба на Дания от Хърватия на 1/8-финалите. Въпреки трагичното отпадане, синът на Петер Шмайхел остави отлични впечатления и в четирите си мача на световното и вероятно скоро ще напусне "Лестър".

Той отдавна е в полезрението на редица отбори, участващи в Шампионската лига. Интерес към него има от "Челси" и "Рома", които се очертава да останат без титулярните си вратари. Тибо Куртоа се надява на трансфер в "Реал" Мадрид, докато Алисон води преговори с "Ливърпул" и "Челси".

Единственото, което може да задържи Шмайхел при лисиците, е трансферната му цена от над 50 млн. паунда.

Вилмар Бариос и Йери Мина

Триото Йери Мина, Давинсон Санчес и Вилмар Бариос, бе в основата на доброто представяне на Колумбия на Мондиала в Русия. Санчес няма да напуска "Тотнъм", но оферти за останалите двама не липсват.

Полузащитникът на "Бока Хуниорс" Бариос има желание да отиде в Англия, а вариант са шпорите. 23-годишният Мина не получава много игрови минути в "Барселона", а "Фенербахче", "Уест Хем" и "Евертън" само чакат той да напусне каталунците.

Хуан Кинтеро

Кинтеро се отличи още на старта на Мондиал 2018. Той е в "Ривър плейт под наем от "Порто", а с най-голямо желание за неговия подпис е мениджърът на "Тотнъм" Маурисио Почетино.

Цената на нападателя е 22 млн. паунда. След трансфера на Кристиано Роналдо в "Ювентус" се появиха информации, че ръководството на "Реал" Мадрид се оглежда за обещаваща нова звезда и е добавило в списъка си името на 25-годишния колумбиец.

Алиреза Джаханбакш

Той остави отлични впечатления с екипа на Иран, а трансфер във Висшата лига може да бъде голямата му награда.

Алиреза Джаханбакш е новата голяма звезда на своята родина и е на път да измести от сърцата на феновете Сардар Азмун.

"Лестър" проявява интерес към него, след като Риад Марез предпочете шампиона "Манчестър Сити". Различни източници твърдят, че лисиците са готори да се разделят с 20 млн. паунда от парите, които получиха за Марез и да ги инвестират в играча, който миналия сезон блестеше с екипа на "АЗ Алкмар".

Милан Мохамади

Милан Мохамади ще бъде запомнен с акробатичната си проява в последните секунди на мача срещу Испания. Иран губеше с 0:1, а в добавеното време Мохамади пропусна отлична възможност да изравни.

Въпреки това десният бранител направи едно много силно първенство, а шотландските колоси "Рейнджърс" и "Селтик" вече са по петите му.

Воденият от Стивън Джерард тим първи прояви интерес към футболиста на "Ахмат" Грозни и предложи сделка за 2 млн. паунда. Детелините обаче са готови да се борят за подписа му.

Домагой Вида и Анте Ребич

С приближаването на Хърватия към финала на световното първенство, фигурата на защитника Домагой Вида ставаше все по-внушителна.

Бранителят на "Бешикташ" имаше голяма заслуга за историческия подвиг на "ватрените" и вече няколко европейски гранда са готови за предложат 20 млн. паунда за услугите му.

Източници, близки до 29-годишния хърватия, твърдят, че той би се съгласил за премине в "Ливърпул", където да се събере с Деян Ловрен. Ако Вида акостира на "Анфийлд" се очертава нова ера в отбраната на мърсисайдци, където от няколко месеца се вихри най-скъпият защитник в света Върджил ван Дайк.

"Севиля" и "Атлетико" Мадрид също проверяват какви са вариантите за привличането на хърватина.

Трансфер във Висшата лига вече стои на преден план и за съотборника му Анте Ребич. 24-годишният нападател на "Айнтрахт" Франкфурт може да премине в "Манчестър Юнайтед" за сумата от 44 млн. паунда.

Чо Хьон-у

Бляскаво бъдеще очаква един от най-добрите вратари на Мондиал 2018. Южнокореецът се завърна в японския "Даегу", но слухове го свързват с "Ливърпул" заради героичните му прояви на световното.

Чо Хьон-у се радва на интереса от страна на мърсисайдци, но червените едва ли предприемат някакви стъпки преди да продадат Симон Миньоле или Лорис Кариус.

По всяка вероятност 26-годишният вратар ще остане в японския си клуб още няколко месеца, за да направи голям трансфер през 2019 г.