на живо

Таекуондистите и Слави Бинев вилняха в централата на ООН

Отборите на WT и ITF с демонстрация в чест на 25-ата годишнина от включването на таекуондо в олимпийските игри

Президентът на световната федерация по таекуондо д-р Чо и президентът на европейската централа Слави Бинев впечатлиха всички в централата на ООН с атрактивна демонстрация.

Поводът е 25-ата годишнина от включването на таекуондото в олимпийската програма. В сградата на Обединените нации в Женева завърши и поредицата от срещи на върха на двете световни федерации от Южна и Северна Корея.

Президентът на българската федерация в този спорт - Слави Бинев и д-р Чо пък облякоха специални шарени дизайнерски якета, с които показаха подкрепата си към включването на брейк-денса в олимпийската програма.

По инициатива на Слави Бинев следващото посещение на демонстративните отбори на WT и ITF ще бъде в Европейския парламент. След европейските избори, членовете на Европейския парламент и Европейската комисия ще имат възможността да станат свидетели на атрактивното бойно шоу, което вече обра аплодисментите във Ватикана пред Папа Франциск, в Музея на олимпизма в Лозана пред Томас Бах и бившия канцлер на Германия – Шрьодер, и за втори път в емблематичната централа на ООН в Женева, Швейцария.

Бинев се ангажира да направи всичко възможно, демонстративният отбор на двете световни федерации да посети България, за да може родната публика да се докосне до шоуто.