на живо

Тайбе Юсеин №1 и в "Нощта на шампионите"

Организатори на събитието са Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта

Днес, 19 януари 2019 г., се проведе годишната церемония по награждаването на най-добрите спортисти и треньори на България за изминалата 2018 г. - "Нощта на шампионите". Организатори на събитието са Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта. Усмихнатият водещ на СПОРТ ТОТО - Део и чаровната състезателка по троен скок - Габи Петрова бяха водещи на церемонията.

"Спортист №1 на България" за 2018 г. стана Тайбе Юсеин. Тя получи парична премия на стойност 50 000 лева. Нейният треньор Петър Касабов беше награден в категорията "Треньор №1 на България" за 2018 г. и също получи чек за 50 000 лева от Български спортен тотализатор.

В категорията "Отбор №1 на България" паричната премия от 50 000 лeвa получиха момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика, а тяхната треньорка Весела Димитрова взе чек от 10 000 лева.

В категорията "Спортист с увреждания №1 на България" беше награден Денислав Коджабашев, който получи чек на стойност 10 000 лева, а неговият личен треньор Асен Асенов беше награден с чек от 5 000 лeвa.

Ето и победителите в останалите категории

Категория "Млад спортист до 23 години №1 на България за 2018 г." - Биляна Дудова с треньор Петър Касабов

Категория "Млад спортист до 18 години №1 на България за 2018 г." - Мариела Костадинова и Панайот Димитров с треньор Гергана Денева

Категория "Млад спортист до 16 години №1 на България за 2018г." - Пьотр Нестеров с треньор Кристиан Илиев

Снимка: Lap.bg

Отличените спортисти и треньори получиха парични премии на стойност 215 000 лева, осигурени от СПОРТ ТОТО. БСТ отделя 33% от постъпленията в игрите си за развитието на физическото възпитание и спорта в България. Само през 2018 г. сумата възлиза на десетки милиона лева.

На церемонията министърът на младежта и спорта, Красен Кралев, връчи почетния орден "Венец на победителя" на девет значими личности с безспорни постижения и принос за развитието на българския спорт.

За своите юбилеи през 2018. г. с почетения знак бяха наградени: една от най-успешните дами в българската художествена гимнастика - Илиана Раева, една от най-добрите състезателки в историята на леката атлетика - Гинка Загорчева, кавалерът на щангата - Норайр Нурикян, един от доайените на спортната фотография - Бончук Андонов, легендарният шампион по борба - Валентин Райчев, олимпийският шампион по вдигане на тежести Янко Русев, волейболист №1 на България за 20-ти век - Димитър Златанов, както и двама от най-известните ни алпинисти Николай Петков и Кирил Досков.

Снимка: Lap.bg

Тагове:

@