на живо

Тайбе Юсеин е номер 1 и в "Левски" (ВИДЕО)

Наставникът на женския национален отбор по борба Петър Касабов бе избран за най-добър треньор

Световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин бе определена за №1 на Спортни клубове "Левски" за изминалата година.

За най-добър треньор бе избран наставникът на женския национален тим по борба Петър Касабов. Подгласнички на Юсеин са съотборничките й Мими Христова и София Георгиева.

Победителката, която заслужи и приза Спортист №1 на България за 2018 година, получи наградата си от олимпийския шампион Георги Мърков.

"Мястото на тази награда е до всички други, които получих напоследък. След малко отивам към залата, но няма лошо да имаме такива поводи да се събираме и да се срещаме. Ролята на "Левски" за развитието ми е доста голяма. Успяха да ме военизират преди няколко години и сега се чувствам спокойна, това ми дава сигурност и мога да се готвя за първенствата.", каза Юсеин след церемонията.

"Почивката ми беше след световното първенство и вече месец и половина се готвя за новия сезон. Да чукна на дърво, здрава съм. Чувствам се мотивирана за още победи. Най-голямата ми цел е завоюването на квота за олимпийските игри в Токио.", добави тя.