на живо

Тайбе Юсеин отново е №1 в борбата (ВИДЕО)

При треньорите за най-добър бе избран Петър Касабов

Тайбе Юсеин отново е №1 в борбата (ВИДЕО)

Тайбе Юсеин е №1 в българската борба за втора поредна година. За най-добър треньор на 2019 г. пък бе избран Петър Касабов. Тазгодишният приз за Тайбе е специален - 6-килограмова обувка за борба, която ще се връчва ежегодно на най-силния състезател.

През 2019 г. това безспорно е Юсеин, която защити титлата си, а на световното взе сребро и олимпийска квота за Токио. Шампионката даде интервю за bTV, в което сподели, че вече е отпочинала... 10 дни и започва подготовката си.

"Вече не ги броя, но мисля, че съм №1 в борбата за трети или четвърти път, не съм сигурна. Всеки път емоцията е различна. Винаги човек се надява да е номер едно, но има съмнения... Опитвам се да спя спокойно, но като знам, че ме чака Олимпиада - това малко ми разваля съня. Със сигурност е добре да знам, че отсега подготовката ми е насочена към Олимпиадата в Токио. Вече вървях по този път и се надявам това да ми даде допълнително спокойствие по време на подготовката, а и на самото състезание", заяви Тайбе.

"Имам европейско първенство през февруари, преди това един международен турнир и републиканско първенство. Преди Олимпиадата ще имам и "Дан Колов" и още един или два турнира. Трябва да не излизам от състезателен ритъм. Почивка имаше след световното - в продължение на 10 дена. Вече обаче започнахме лека подготовка и официално сезонът е открит", продължи шампионката.

Нейни подгласници станаха Айк Мнацаканян и Биляна Дудова, спечелила трета европейска титла в трета различна категория.

За трудните ѝ мигове и завръщането на тепиха - цялото интервю с Биляна Дудова гледайте в предаването "Тази неделя" по bTV.

Тагове: