на живо

Тайгър Уудс е контактен и добре след операция

Коланът и въздушните възглавници спасили живота на голфъра

Getty Images

Шампионът в 15 Меджър турнира по голф - Тайгър Уудс, е контактен, в съзнание и се възстановява след претърпяна тежка операция. Това се казва в изявление, публикувано на страницата на американеца в "Туитър". 

Вчера (23 февруари) считаният за един от най-великите в този спорт претърпя тежка катастрофа, а автомобилът му излетя от пътя в Лос Анджелис. 

Уудс веднага е бил приет в болница и подложен на няколко интервенции. Според изявлението той има фрактури на десния крак. Нараняванията са на пищяла, глезена и стъпалото. Наложило се е да бъде подложен на интервенция заради разкъсване на мускул.

Катастрофата с голфъра се е случила по булевард „Хоторн” в Палос Вердес. Ограничението по него е 45 км/ч, но често водачите развиват по-висока скорост. 

Снимка: Reuters

Според местната полиция животът на Уудс е спасен като по чудо и благодарение на колана и въздушната възглавница, която се е активирала. Голфърът, считан и за един от най-богатите спортисти в света със спечелени над 2 млрд. долара, е бил контактен, когато спасителните екипи са стигнали до него и са го извадили след като са разрязали ламарините.

Песимистичните прогнози са, че със знаменитата кариера на Тайгър Уудс е свършено, тъй като контузиите му са твърде сериозни. 

Снимка: Reuters

Това е третият автомобилен инцидент на Уудс, който се удари в дърво край дома си в Маями през 2009 г. Тогава получи леки наранявания.

През 2017 г. голфърът бе открит от полицаи заспал зад волана на неправилно паркирана кола. След ареста Тайгър обясни, че е било заради приети лекарства. Той бе глобен за безразсъдно шофиране и осъден на година пробация и 50 часа обществено полезен труд.

Тагове:

Тайгър Уудс