на живо

"Тайм" удостои Мбапе с корица

"Уважение, скромност и яснота" - това е философията на младата футболна звезда

Reuters

Младата футболна звезда Килиан Мбапе е един от малцината представители на играта с топка върху зелен терен, които могат да се похвалят, че са били под светлините на прожекторите на авторитетното списание "Тайм". Само на 19 години световният шампион вече може да се похвали, че е бил дори на корицата на изданието.

Мбапе е част от броя, озаглавен "Лидерите на следващото поколение" и е едва четвъртият футболист в света, изгрявал на заглавната страница на списанието след Лионел Меси, Марио Балотели и Неймар.

В откровено интервю пред Вивиан Уолт, нападателят на ПСЖ разказва за опита си на терена и как славата и парите му влияят. Оказва се, че Мбапе е едно скромно момче, което все още се напасва към света на големите, а 3 думи образуват философията му - "уважение, скромност и яснота".

"Животът ми напълно се промени! Щастлив съм и живея така, както винаги съм мечтал. Може и да съм изпуснал нещо. Не съм имал моментите на така наречените "нормални хора" по време на юношеството, като излизането с приятели или забавленията. Научих, че най-големите звезди и най-великите играчи са най-скромни и най-много уважават хората. Винаги трябва да запазиш някаква яснота", разсъждава той.

След като спечели световната титла заедно с отбора на Франция, Мбапе реши да дари премията си в размер на 500 хил. долара на хора в нужда. Пред "Тайм" той обясни защо е решил да не задържи наградата за себе си.

"Нямах нужда от тази премия. Отидох там, за да защитавам цветовете на страната си. Също така, печеля много пари. Така че смятам, че е важно да помагам на хората в нужда. Много хора страдат, много хора боледуват. За хора като нас, подаването на ръка не е нещо особено. Това не променя моя живот, но променя техния. И ако може да промени техния, това е голямо удоволствие", усмихва се Мбапе.