на живо

Тайсън Фюри няма да се боксира до края на годината

Циганският крал обяви, че следващият му мач ще е през 2021 г.

Reuters

Световният шампион в тежка категория на бокса във версия Световен боксов съвет (WBC) - Тайсън Фюри, няма да се боксира до края на годината. Британецът смяташе да се качи на ринга на 5 декември в Лондон, но сега заяви, че ще бъде на линия за мач през 2021 г.

Снимка: Reuters

"Циганският крал се завръща през 2021 г. Само онези, които ме подкрепяха на 100% от завръщането ми, ще бъдат с мен за славата", написа Фюри в "Туитър".

За последно Фюри се бoксира през февруари, когато победи Дионтей Уайлдър и спечели пояса на WBC. 

Снимка: Getty Images

Името на 32-годишния Фюри често се свързва с обединителен мач за всички титли в тежката категория срещу Антъни Джошуа. Британецът обаче първо трябва да победи Кубрат Пулев на 12 декември в Лондон.

Самият Фюри предупреди сънародника си да внимава с българския боксьор.

Кубрат Пулев (29 мача, 28 победи, 14 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг), е задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация (IBF) от 27 октомври 2018 г., когато победи в "Арена Армеец" братовчеда на Тайсън Фюри – Хюи Фюри.

Пулев посяга за втори път към трона на Джошуа (24 мача, 23 победи, 21 с нокаут, 1 загуба на професионалния ринг). Контузия провали първата им битка за световната титла на 28 октомври 2017 г. в Кардиф. Тогава българинът се отказа от мача заради разкъсан гръден мускул, а на негово място на ринга се появи французинът Карлос Такам.