на живо

Ото Валин разкървави Фюри, но не успя да го пречупи (ГАЛЕРИЯ)

Британецът остава непобеден на професионалния ринг

Тайсън Фюри загуби доста кръв, но остава непобеден на професионалния боксов ринг. 31-годишният британец постигна 29-и успех в кариерата си, след като надделя по точки над шведа Ото Валин в 12-рундов мач в Лас Вегас.

Съдиите край ринга отсъдиха 116-112, 117-111 и 118-110 в полза на Циганския крал.

Снимка: Reuters

Мачът беше много оспорван, а още в третия рунд Валин отвори голяма аркада над дясното око на Фюри. Бившият световен шампион издържа, въпреки че щабът му имаше доста проблеми с овладяването на стичащата се кръв.

Снимка: Reuters

"Трябва да благодаря на Бог, че успя да сме спаси днес, той ми даде сила. Поздравления за Ото, той се справи по невероятен начин, мисля че е супербоец, нанесе ми много удари. Той е викинг и боец", каза Фюри след края на срещата.

Снимка: Reuters

Британецът уточни, че не е виждал почти нищо в края на мача, след което предизвика Дионтей Уайлдър, с когото вече се би преди година.

"Дионтей Уайлдър, искам те в следващия си мач. Този мач ме научи, че мога да понасям много тежки удари, всеки мач ти дава нещо ново, нещо различно. Знам, че съм готов за Бронзовия бомбардировач", добави Фюри.

Снимка: Reuters

Предишният двубой между британеца и Уайлдър завърши наравно след съдийско решение, въпреки че шампионът на WBC прати Фюри два пъти в нокдаун.

Това беше 30-и мач за Фюри на професионалния ринг. Валин записа първа загуба в своя 22-и мач. Той има 20 победи, след като последният му бой преди Фюри завърши без решение.

Снимка: Reuters

"Направих всичко по силите си. Дадох най-доброто от себе си. Тайсън е велик шампион. Никой не може да се съмнява в моето сърце или в това, че съм добър боксьор", каза Валин след поражението.