на живо

Тайсън Фюри се закани на Кубрат Пулев и Поветкин

"Ще го ритам до България", заяви британецът

Reuters

Бившият шампион в тежка категория Тайсън Фюри отправи закана към българския боксьор Кубрат Пулев и руснака Александър Поветкин. В интервю за ESPN британецът заяви, че двамата са били сред евентуалните му съперници, но са отказали мач. 

"Предложихме мач на Кубрат Пулев, Александър Поветник, Чарлз Мартин, Тревър Брайън, Джарел Милър... Списъкът продължава. Всички тези момчета бяха заети или не искаха да се бият. Стигнахме до Ото Валин, който каза, че приема мача. Толкова е просто", разкри британецът и след това в типичния си стил добави:

"Не съм изненадан, че отказаха, защото ще им сритам задниците. На единия чак до България, а на другия чак до Русия. Всеки ден от седмицата, а в неделя - два пъти"

Снимка: Reuters

Фюри ще се боксира срещу шведа Валин на 14 септември. След това му предстои реванш срещу Дионтей Уайлдър за определяне на шампиона в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC).

След като от Спортната комисия на щата Калифорния върнаха лиценза на Кубрат Пулев, той заяви, че се готви за мач през есента в САЩ. Като официален претендент за титлата в тежка категория на на Международната боксова федерация (IBF), Кобрата ще следи с интерес и реванша между настоящия шампион Анди Руис и Антъни Джошуа, тъй като победителят трябва да се изправи задължително срещу българина.