на живо

Тайсън по-тежък от Рой Джоунс-младши с 5 кг (ВИДЕО)

Двамата ще се боксират в неделя в Калифорния

Reuters

Бившият абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория - Майк Тайсън, е по-тежък от своя следващ съперник Рой Джоунс-младши.

Двамата ще се изправят един срещу друг на ринга в ранните часове на 28 ноември в Калифорния. Мачът им е демонстративен и целта му е единствено да достави удоволствие на феновете на този спорт, както и парични средства по сметките на боксьорите.

Това обаче не изключва задължителното претегляне преди мача. А кантарът показа, че Тайсън ще е по-тежкият на ринга. Майк е точно 99,8 кг, докато съперникът му - 95,2 кг.

След претеглянето, двамата боксьори застанаха отново очи в очи, но през плексигласова преграда, за да спазят всички противоепидемични мерки.

Снимка: Reuters

54-годишният Тайсън се завръща на ринга 15 години след официалното си отказване. 

Кариерата на шампиона бе белязана от върхове и спадове, гарнирани с не една и две изцепки. Най-паметната може би е от мача през 1997 г. срещу Ивендър Холифийлд, когато Железният Майк захапва ухото на съперника си и впоследствие получава дисквалификация.

Снимка: Reuters

С 3 години по-младият Джоунс не се е боксирал от февруари 2018 г. Тогава той победи Скот Сигмън. Рой печели световните титли в четири различни категории.

Предстоящата среща в "Стейпъл Сентър" ще бъде в 8 рудна по 2 минути, като нокаутите са забранени. При наличие на аркада, срещата ще бъде прекратена.