на живо

Там, откъдето започна всичко (ВИДЕО)

23 години по-късно Стоичков се завърна в Харманли

bTV

Христо Стоичков помни. Помни началото на своя път. Когато никой не го познава и когато може би никой не вярва в него. Началото за него се казва Харманли. Там, през далечната 1982-ра, той дебютира едва 16-годишен в мъжкия отбор на „Хеброс”.

23 години по-късно. С посребряла коса, но със същата страст и любов към местните хора, Камата се завърна в града. Емоционална среща за него и то, в навечерието на голямото футболно шоу в Стара Загора. Утре, точно в 19,00 часа сборен състав от звездите на Стоичков ще се изправят срещу легендите на „Барселона”. Мач, който идва 488 дни след грандиозния спектакъл под дъжда и под сълзите на стадион „Васил Левски” – „50 години №8”.

„Човек трябва да помни корените си. Влязох в съблекалнята, която делях навремето с момчетата от „Хебър”. Стана ми мило и драго. Ние трябва да дадем пример на децата, които днес са тук. Те са бъдещето. Те са бъдещите европейски и световни шампиони”, призна легендата, обграден от десетки момчета, жадни да се докоснат до магията му, които вървят по някогашните му стъпки в Харманли.

„Искам в Стара Загора да направим празник за града. Всички знаем какво означава Стара Загора за българския спорт. Правим го и там за децата, да видят, да се запалят, да повярват”, сподели още Стоичков, който не спря да раздава автографи и да се снима за спомен на стадиона на „Хеброс” в продължение на час след края на футболния турнир, организиран в памет на бившия му треньор там – Сава Савов.