на живо

Танак превзе и Германия!

Пети триумф за естонеца в Световния рали шампионат

Reuters

От Танак отново беше най-бърз и постигна петата си победа в Световния рали шампионат. Този път естонецът триумфира в Германия, на една от най-сложните настилки в шампионата.

За трети пореден кръг Танак е победител. От неговия тим "Тойота" може да са доволни, тъй като и подгласниците му на почетната стълбичка също са от отбора - Крис Мийк и Яри-Мати Латвала.

Снимка: WRC

Танак поведе още в началото на надпреварата и не допусна изненада. Основен негов конкурент беше Тиери Нювил с "Хюндай", но белгиецът спука гума на Панцерплате и не успя да навакса изоставането си. Всъщност той завърши пети, а преди него се нареди съотборникът му Дани Сордо.

Победата на Танак му осигурява и комфортна преднина начело и в генералното класиране при пилотите. Той води с 22 точки пред Себастиан Ожие със "Ситроен". Французинът завърши осми на рали Германия.

Следващата спирка на Световния рали шампионат е в Турция. Състезанието там ще се проведе от 12 до 15 септември. Най-интересните моменти от него ще бъдат излъчени пряко по RING.