на живо

Тара - планината, която даде име на дъщерята на Джокович

Семейството на световния номер 1 в тениса на кратка почивка в родината

Twitter

Тара - една от най-живописните планини в Сърбия. Природата там е толкова красива, че световният номер 1 в тениса - Новак Джокович, реши да кръсти своята дъщеря на нея.

В емоционална публикация в социалните мрежи сърбинът разказа, че продължава да се удивлява на красотата на своята родина и на разнообразието, което тя предлага.

След финалите на АТР в Лондон, където Джокович отпадна на полуфинал от Доминик Тийм, той реши да се завърне в Сърбия и предпочете да си отдъхне от странния сезон, белязан от пандемията от коронавирус, точно в планинския масив.

С какво е известна планината Тара? 

Тя се намира в западната част на Сърбия, на границата с Босна и Херцеговина. Част е от по-големия планински масив на Динарските планини. В Тара може да се види живописният каньон на река Дрина, езерата Перуджац, Заовине и Яревац. Тук е и един от най-старите сръбски манастири - Рача, построен през 1275 г. от крал Драгутин, а след това обновен през 1816 г.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

Джокович пише в своята публикация, че "Тара е красива планина, която пази своите тайни, докато не я посетите и не покажете, че я харесвате".

Явно такава е и неговата 3-годишна дъщеря. Тара е второто дете на Ноле и съпругата му Йелена. Двамата имат син - Стефан, роден през 2014 г.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Novak Djokovic (@djokernole)

"Благословени сме да имаме такава красива родина, която разполага със скрити съкровища. Кръстихме дъщеря си Тара заради тази природна красота", разкрива още той.

"Катерихме си, откривахме нови неща, наслаждавахме се на гледките. Това е едно от най-красивите места, които съм виждал. Щастлив съм, че имах възможност да прекарам време със семейството си", твърди Джокович.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Новак Джокович често се прибира в родината си, а местните го обожават. В последните месеци, заедно със своята фондация, той направи няколко големи дарения за болниците, които се борят с пандемията от коронавирус.

В момента най-добрите тенисисти на света си почиват и се подготвят за новия сезон. Той по традиция ще започне в началото на 2021 г. в Австралия, а първият по-важен турнир е Откритото първенство на страната.