на живо

Тарханов: "В България има много талантливи футболисти" (ВИДЕО)

Треньорът на „белите” смята, че отборът му все още не е готов за Евротурнирите

bTV

Треньорът на Славия Александър Тарханов сподели какви са впечатленията му от българския футбол, за краткото време, в което е начело на тима от „Овча купел”.

„Все още проучвам българския футбол, макар че дойдох доста подготвен, що се отнася до статистика, данни и впечатления от отборите. Виждам, че тук има добра основа, добри играчи, но трябва да се работи повече за скоростта по време на игра", каза руснакът.

Според Тарханов най-сериозната разлика между футбола в България и Русия е в количеството на парите, които се отпускат за този спорт в неговата родина.

Треньорът на „белите” говори и за амбициите на тима за участие в Евротурнирите:

Ние сме много млад отбор, искам да ме разберете правилно, ако отборът стигне до Шампионска лига или Лига Европа това може да изиграе лоша шега, защото тези играчи нямат такъв опит да се представят веднага на европейска сцена и това може да повлияе върху тяхното самочувствие и да ги върне доста назад”.

„Проблемите са едни и същи в България и в Русия, що се отнася до подготовки и налагане на млади играчи. В Русия се стараят да решават този проблем административно, както в България. Различното е, че във втора дивизия на Русия се работи много за подготовката на играчите”. Това заяви специалистът по повод опитите за налагане на юноши в мъжките отбори.

Според руснака, България разполага с много талантливи футболисти и затова той ще се опита да налага в отбора си колкото се може повече от тях: „С първия отбор на Славия тренират почти всички играчи, които са перспективни и това е моята цел и аз ще продължавам да работя с тях.”