на живо

Тарторът на агитката на ЦСКА влезе в затвора

Росен Петров-Животното е осъден за три години и три месеца

bTV

Росен Петров-Животното бе арестуван и вкаран в затвора днес, съобщават от прокуратурата. На 17 февруари тартора на „червената” агитка е осъден за участие в организираната престъпна група на Златомир Иванов - Златко Баретата, която се занимава с разпространение на наркотици.

Петров бил осъден за три години и три месеца зад решетките, които трябвало да излежи ефективно. Въпреки това той не е бил задържан и останал на свобода.

На 6 август тази година той е бил сред най-активните участници във футболната агитка на ЦСКА, предвождана от Гриша Ганчев, която нахлула в зоналния клуб на Българския футболен съюз на Националния стадион „Васил Левски". На 12-ти август е засечен да почива на черноморието, допълват от прокуратурата.

Обвинител номер едно Сотир Цацаров е разпоредил незабавна проверка защо Петров не е задържан за излежаване на присъдата си. Установено е, че с постановление от 17-то юли 2015 година административният ръководител на Специализираната прокуратура - прокурор Светлозар Костов, е отложил изпълнението на наказанието на Петров. Причината била здравословното му състояние.

Оказало се обаче, че медицинските проблеми не пречат на Петров да лежи в затвора.