на живо

Тасева и Калейн без медал в многобоя в Баку

Българките си осигуриха участие на още два финала на отделните уреди

Lap.bg

Българските гимнастички Катрин Тасева и Боряна Калейн не успяха да се класират сред първите 3 в многобоя на Световната купа в Баку, Азербайджан. 

Тасева, която вчера (26 април) беше 7-ма във временното класиране, се изкачи с две места в подреждането и завърши 5-та. Тя изигра много силно съчетанието си с бухалки, за което получи оценка от 21,100. Това ѝ дава право в неделя да участва на финалите на този уред. За композицията си с лента българката бе оценена с 18,200.

Калейн, която в последния момент замени Невяна Владинова в състава за Баку, е 11-та в крайното класиране. След като вчера беше 19-та, тя впечатли съдиите със съчетанието си с лента (19,000) и в неделя ще участва на финала. В композицията с бухалки допусна леки неточности и получи оценка от 18,800.

Победителка в многобоя е рускинята Дина Аверина, следвана от сестра си Арина Аверина и Влада Николченко от Украйна.

По-късно днес (27 април) ансамбълът ще представи втората си композиция от многобоя - с бухалки и обръчи. След първото съчетание с 5 топки момичетата на Весела Димитрова са 5-ти

Заради ниската оценка президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева изрази недоволството си с публикация в социалните мрежи.

Световната купа в Баку е последното състезание със силна конкуренция за гимнастичките преди европейското първенство в средата на май.