на живо

Тасева: За мен всяко състезание е за последно. Чувствам удовлетворение

"Медалът е добър завършек и оценка за труда ми", каза бронзовата медалистка на лента от Световната купа в Баку

Тасева: За мен всяко състезание е за последно. Чувствам удовлетворение

За последен път в своята кариера на художествена гимнастичка Катрин Тасева представи съчетанията си на Световната купа в Баку. От там се прибра на българска земя с бронз за изпълнението си с топка.

Тасева заяви категорично, че ще прекрати състезателната си кариера след предстоящите олимпийски игри в Токио, които трябва да се проведат през лятото на 2021 г. Те бяха отложени с 12 месеца заради пандемията от коронавирус.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by (@taseva.k)

"За мен оттук нататък всичко е по-емоционално, всичко е за последно. Излизам с малко по-различна нагласа на килима. Мисля, че се забелязва, а и има ефект. Много съм щастлива за медала - доста изстрадан след голяма пауза. Надявам се оттук нататък да се подготвя добре за европейското и за олимпийските игри", каза Тасева на летище "София".

Снимка: Ладислав Цветков

"Сега излизам да изпитам удоволствието и емоцията от самото състезание. До сега не съм изпитвала такова нещо и чувствам удовлетворение от работата си. Медалът е за добър завършек, оценка за труда, който съм положила. Наистина се забавлявах. Всеки път си казвам след грешка, че следващият път ще е по-добре. Само че следващите пъти започнаха да намаляват, все по-малко стават", добави тя.

От Баку българките се завърнаха с 8 медала, от които 4 златни - 3 на ансамбъла и 1 на Боряна Калейн за съчетанието с лента.