на живо

Татко на 90 години: Бърни Екълстоун чака четвърто дете

"Имахме доста време за тренировки", шегува се бившият директор на Формула 1

Instagram

Бившият шеф на Формула 1 Бърни Екълстоун ще става татко! Радостната новина потвърди самият бизнесмен пред близък журналист от швейцарското издание "Блик".

Четвъртото дете на британеца трябва да се роди през юли 2020 г. - няколко месеца преди самият Екълстоун да навърши 90 години (той е роден на 28 октомври 1930 г.)!

"Дано се научи бързо да играе табла!", надява се той и добавя: "След като напуснах Формула 1, имахме доста време за тренировки! Иначе няма как да издържа. Надявам се всичко да е наред с детето и Фабиана. Дори и това да значи изолацията да продължи по-дълго. За щастие работата във фермата ни никога на свършва. Фабиана пък се грижи за своята плантация за кафе", обяснява още Екълстоун.

Снимка: Instagram

В момента бившият шеф на Формула 1 се е изолирал социално заедно със своята половинка и бъдеща майка - Фабиана Флоси, в Сао Пауло. 

Британецът сключи брак с Флоси, която е вицепрезидент по маркетинга на Гран при на Бразилия, през 2012 г. в Швейцария. В момента тя е на 43 години - с 47 години по-млада от съпруга си. 

Снимка: Instagram

Екълстоун има 3 дъщери от предишните си връзки. Най-голямата Дебора (от първия му брак с Айви Бамфорд) е на 65 години. От втория си брак - с модела Славица Радич, той има две дъщери, станали известни заради участието си в риалити предавания - Тамара (на 35 години) и Петра (на 31 години).

Освен това британецът е дядо на 5 внуци и има едно правнуче. 

Пред "Блик" Екълстоун разкрива, че има още един повод за радост: "Най-накрая ще е момче!"

"Искаме само да е здраво! И се надявам да няма нищо общо с Формула 1", добавя бъдещата майка.

Снимка: Instagram

През 2016 г. британецът се оттегли от управлението на Формула 1, след като продаде основния пакет акции на американската корпорация "Либерти Медия".

А ако се питате дали по този начин Екълстоун ще се превърне в най-възрастния татко в света, отговорът е "Не". Този рекорд се държи от индиеца Рамджит Раджав, който през 2011 г. стана баща на 96 години.

bTV призовава: останете си вкъщи!