на живо

Тази вечер в Шампионска лига

Коментарното студио с водещ Йордан Георгиев започва в 21 часа

Getty Images

Тази вечер в каналите на bTV Media Group ще може да наблюдавате поредните осминафинални мачове от „Шампионска лига”. Пряко по bTV Action, от 21:45 часа, ще бъде излъчена срещата между Манчестър Сити и Барселона, а по RING.BG, също от 21:45, двубоят между Ювентус и Борусия Дортмунд.

Коментарното студио с водещ Йордан Георгиев започва от 21 часа и по двата канала. Негови гости ще бъдт игралият в Ювентус и Манчестър Сити Валери Божинов и бившият треньор на Литекс Ангел Червенков.

В повторение на миналогодишния осминафинален мач Манчестър Сити посреща Барселона на „Етихад”. „Гражданите” ще се надяват на по- добър резултат, след като в предишното издание на „Шампионска лига” загубиха с общо 4-1.

Снимка: Getty Images

През уикенда резултатите на двата отбора бяха на двата полюса. Барселона допусна домакинска загуба с 0-1 от Малага и вече изостава на четири точки от лидера Реал Мадрид. Междувременно Сити нанесе тежко поражение с 5-0 на Нюкасъл.

Мануел Пелегрини няма да може да разчита на наказания Яя Туре, но Вилфред Бони очаква да направи своя дебют от първата минута, след като влезе като резерва срещу „свраките” в неделя. От състава на Барселона пък ще отсъства трайно контузеният централен защитник Томас Вермаелен.

 

Сити са запазили само една „суха мрежа” в 13 домакинства в турнира (2-0 срещу Байерн Мюнхен). Барселона, от своя страна, достига до елиминационната фаза за единадесети пореден сезон.

В последните си седем срещи с английски клубве, „каталунците” са успявали да продължат на шест пъти, изключение прави отпадането от Челси през 2011.

В другата осминафинална среща Борусия Дортмунд гостува на Ювентус. Двата отбора са играли три пъти помежду си в турнира. Най-значим е финалът на Шампионска лига от 1997 година в Мюнхен, който носи единствената титла на немския отбор, спечелен с 3:1.

Добрата новина за Масимилиано Алегри е възстановяването на Артуро Видал, който пропусна последния мач с Аталанта от Сериа А.

Юрген Клоп се надява Ерик Дурм, Якуб Блашчиковски и Матс Хумелс да бъдат готови за гостуването в Италия.

Отборът на Борусия Дортмунд никога не е запазвал суха мрежа срещу Ювентус в седемте срещи в евротурнирите. "Жълто-черните" са спечелили само едно от последните си осем гостувания в елиминационната фаза на турнира (3 равенства и 4 загуби, включително финала на Уембли 2013г.)

Нападателя на германският отбор Адриан Рамос е отбелязал три гола за 62 минути игра в трите гостувания в Шампионската лига този сезон.

Снимка: Getty Images

Италианският отбор е изгубил само два от последните си 28 домакински мача в турнира, като и двете загуби са от Байерн Мюнхен. Единствено Монако е отбелязал по-малко голове (4) от Ювентус (7) в груповата фаза на турнира.