на живо

Цонга спря пътя на Григор в Торонто

Французинът спечели мача със 6-4, 6-3

Григор Димитров не успя да достигне до финала на турнира Мастърс в Торонто след загуба с 4-6 3-6 от Джо-Вилфрид Цонга.

Григор изглеждаше малко уморен и не се представи на силното ниво от предишните си мачове. Цонга пък продължи впечатляващата си игра, с която отстрани последователно Новак Джокович и Анди Мъри.

 

Григор Димитров записа четвърта загуба от общо четири срещи с днешния си противник, печелейки до този момент само един единствен сет.

Двубоят започна гейм за гейм, в който всеки спечели своите подавания.

Развръзката настъпи при резултат 4-4, когато Цонга успя да пробие и да се постави в позиция, при която да сервира за сета. Дойде ред на изключително оспорван гейм, в който Григор даде всичко от себе си , но Цонга  успя да измъкне подаването си и да се приближи на сет от място на финала.

Във втората част Григор Димитров продължи да не показва най-доброто, на което е способен, а още в началото на сета серия от негови грешки позволиха на противника му да поведе с пробив. За съжаление неточностите в играта на Григор продължиха при резултат 1-3 се стигна до три поредни брейкбола, но този път българинът намери сили да се противопостави. За съжаление физическите сили на Григор видимо го изоставиха, а при 3-5 гейма това явно си пролича и всичко свърши с пробив в подаването му.

Григор спечели $147,800 от наградния фонд и 360 точки, които няма да го изкачат в ранглистата и през следващата седмица Григор отново ще е под №8 в света. С точките обаче, той се приближава до участие на финалния Мастърс в Лондон. Освен това благодарение на тях хасковлията ще скъси разликата с Раонич и Ферер, намиращи на шеста и седма позиция в  АТР ранглистата.