на живо

Григор Димитров: Днес опитах нови неща, но по принцип не си го позволявам (ВИДЕО)

Уругвайско препятствие на пътя на Гришо към финала

Getty Images/Guliver Photos

Григор Димитров призна, че е експериментирал с играта си при победата си над Иван Додиг, която го класира на полуфиналите на турнира в Истанбул. В събота малко след 17:30 часа най-добрият български тенисист излиза срещу уругваеца Пабло Куевас в спор за място на финала.

"Всеки е доволен, когато побеждава. Бих казал, че беше нормален мач. Не сервирах добре, но днес опитах нещо ново в играта си и се чувствах достатъчно сигурен в себе си, за да го направя. По принцип не си позволявам да го правя, когато имам важни точки или важни мачове, но днес като че ли беше едно леко изключение за мен. Чувствах се наистина комфортно. Опитвах се да правя всичко. Гледах да използвам корта всеки път, когато е свободен. Играх според противника", каза най-добрият български тенисист.

"Има още неща, които мога да променя по отношение на движението си по корта. За момента съм на по-добро ниво в сравнение с преди няколко месеца. Подготовката на клей преди Монте Карло ми оказа сериозно влияние, и то позитивно. Подкрепата на българите на трибуните беше отново на ниво и благодаря на всички", заяви Димитров.