на живо

Григор Димитров срещу Райън Харисън на старта на US Open

Цветана Пиронкова ще играе с Карин Кнап в първия кръг на турнира

EPA

Григор Димитров ще се изправи срещу американеца Райън Харисън в първия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис. Турнирът започва в понеделник. 23-годишният Димитров е поставен под номер 7 в основната схема и ще се опита да се класира за втория кръг за първи път при четвъртото си участие в турнира от Големия шлем в Ню Йорк. Двамата се срещнаха за първи път на старта на тазгодишния Уимбълдън, където Димитров победи съперника си със 7-6 6-3 6-2, а след това стигна и до първия си полуфинал на турнири от Големия Шлем. 

Звездата на българския тенис е в долната част в схемата и може да играе на четвъртфиналите срещу четирикратния шампион в турнира Роджър Федерер.

Снимка: БГНЕС

При жените Цветана Пиронкова ще започне срещу Карин Кнап. Италианката се намира под №70 в WTA ранглистата като двете състезателки са играли веднъж една срещу друга – през 2006 г в Щутгарт, когато Пиронкова спечели с категоричното 6-0 6-1.

Ако Пиронкова отстрани Кнап, във втория кръг ще срещне победителката от сръбското дерби между Бояна Йовановски и поставената под №9 Йелена Янкович.