на живо

Винъс Уилямс и Цонга отпаднаха още на старта в Синсинати

Джокович, Вавринка и Шарапова продължават напред

Getty Images/Guliver Photos

Жо-Вилфред Цонга и Винъс Уилямс не успяха да продължат с добрите си представяния и загубиха мачовете си от първи кръг на силния тенис турнир в Синсинати.

Два дена след като спечели втората си титла от сериите „Мастърс”, побеждавайки Роджър Федерер на финала в Торонто, французинът отстъпи с 1-6,4-6 на Михаил Южни от Русия.

„Нямах нужната енергия, за да се състезавам. Миналата седмица се изразходвах напълно. Преди мача си мислех, че мога да играя на високо ниво, но на корта осъзнах, че това е невъзможно. И така се оказа”, коментира Цонга след срещата, която продължи само 68 минути.

Винъс, която надигра сестра си Серина, за да стигне до финалния двубой в Монреал миналата неделя, загуби от чехкинята Луцие Шафаржова с резултат 7-6(2),3-6,4-6.

„Искаше се ми се днес да играя по начина, по който сторих това в Монреал, за да направя мача по-равностоен”, сподели по-голямата сестра Уилямс.

Винъс пристигна в Синсинати в неделя вечерта и игра във вторник сутринта, което й остави малко време за почивка и пренастройка.

„Да. Определено събитията се случиха много бързо. Може би щеше да е по-добре, ако бях играла малко по-късно през деня? Но тя игра толкова добре. Без значение какъв удар изпращах в нейната половина, тя отговаряше с уинър”, заключи американката.

Напред продължават още Новак Джокович, който се затрудни сериозно с французина Жил Симон, измъквайки мача след 6-3,4-6,6-4. На Мария Шарапова също й бяха необходими три сета, за да победи Мадисън Кийс с 6-1,3-6,6-3. Миналогодишната шампонка от Синсинати Виктория Азаренка от Беларус се отказа още преди да излезе на корта поради контузия.