на живо

Тениската на Горецка носи глоба на "Байерн" Мюнхен

УЕФА не пропусна този детайл

Reuters

Не стига, че отпадна след осминафинал в Шампионската лига и загуба с 1:3 у дома от "Ливърпул", ами "Байерн" Мюнхен ще трябва да плати сериозна санкция от УЕФА заради грешка с... фланелка.

Наблюдателите на мача от Европейската футболна централа не пропуснаха да забележат, че Леон Горецка е излязъл на терена с екип за срещите в Бундеслигата, а не с такъв за най-силния европейски клубен турнир.

С невъоръжено око едва ли ще видите разлика между двата. Само че на ръкава на Горецка, който влезе като смяна в 72-ата минута на срещата, имаше лого на авиокомпания, която е един от спонсорите на отбора. Тя седеше на екипа му редом до голямото лого отпред.

Снимка: Reuters

По правилата на УЕФА на екипите на отборите може да седи знакът само на един спонсор.

От Централата ще разгледат и други две "прегрешения" на домакините. Едното е за блокиране на стълбищата по трибуните от страна на феновете, а другото е заради плаката срещу системата VAR, гласящ "Съвременният футбол убива емоцията".

Решението на УЕФА и санкцията на баварците ще стане ясна след заседание на Комисията по контрол, етика и дисциплина на 16 май.