на живо

Тениските на Роналдо: В каква измама се забърка братът на португалеца?

Италианска компания твърди, че Уго я е ощетил

Instagram

Братът на звездата на футболния "Ювентус" Кристиано Роналдно - Уго, ще отговаря пред властите в Италия и Португалия по подозрения за измама, съобщава "Ла Република".

Компанията, за която е отговорен, е продавала тениски на високи цени, вместо да ги унищожи, твърди италианският им производител.

За какво всъщност става дума?

Снимка: Instagram

Уго е управител на една от компаниите на Роналдо - "Mussara". Той отговаря и за музея на португалския футболист в родния му град Мадейра. Преди няколко месеца фирмата прави поръчка към италиански производител на фланелки. Компанията от Апенините трябва да предостави артикули с логото на Кристиано Роналдо - CR7, които да бъдат продавани в музея.

Впоследствие португалската фирма отказала поръчката, но в Италия вече били произведени десетки фланелки. За това двете страни се споразумели тениските да бъдат изкупени на минимална цена - 4 евро, а след това да бъдат унищожени.

Снимка: Instagram

Според италианците обаче, от компанията, управлявана от брата на Роналдо, не постъпили така. Вместо това фланелките се продават в музея на португалеца на цена 10 пъти по-висока - 40 евро. Производителите твърдят, че няма съмнение, че това са техните тениски и те са ощетените в случая.

Така Уго ще трябва да отговаря за измама. 

Снимка: Instagram

Уго е по-голям от Роналдо с 10 години (на 45 е), а двамата са изключително близки. Самият той е бил обещаващ футболист, но след това започнал да злоупотребява с алкохол и наркотици.

Преди години той дава обещание на известния си роднина, че ще спре да употребява такива вещества и го спазва и днес. Роналдо му поверява част от бизнесите си и обича да прекарва време в компанията му.

Роналдо има и две сестри - Елма и Катя.