на живо

"Теплице" победи "Левски" в последната минута (ВИДЕО)

Проверката беше предпоследна за "сините" в Кипър

levski.bg

"Левски" загуби с 0:1 от шестия в чешката лига "Теплице" в предпоследната си контрола на лагера в Кипър.
"Сините" контролираха срещата на връх 40-ия рожден ден на старши треньора си Елин Топузаков, но пропуснаха създадените ситуации пред вратата на съперника, а във втората минута на добавеното време Щепан Вахоушек реализира единствения гол.

"Левски" можеше да открие в 28-ата минута, когато Франсис Нар беше изведен с дълъг диагонален пас от Димитър Пиргов по дясното крило, ганаецът напредна и пусна в наказателното поле към Амаду Сукуна, който в опита си да засече отклони към далечната греда към непокрития Антон Огнянов, но новото попълнение от Дунав Русе от 7-8 метра стреля край целта.

Шест минути по-късно Нар намери Антонио Аниете в дъгата пред наказателното поле, но испанецът шутира над целта.

След почивката каращият проби либериец Принс Сейди направи дебют със "синия" екип.

В 48-ата минута Сашо Александров центрира от дясно към близката греда и Бабатунде Адениджи засече от въздуха от границата на малкия пеналт, но ударът му беше блокиран.

Чехите за първи път застрашиха вратата на "Левски" в 49-ата минута, когато Марек Червенка изведе Якуб Хора в удобна позиция в ляво в наказателното поле, но Боян Йоргачевич успя да спаси удара по диагонала под гредата от 7-8 метра.

В 71-ата минута Нар центрира от дясно по тревата към точката на дузпата, но Сейди засече над гредата, пропускайки един от най-добрите шансове за софиянци в мача.

Шест минути преди края българите получиха нов шанс. Сейди центрира от фаул от дясно, Давид Яблонски засече към Аденижди, който от границата на малкото наказателно поле шутира над гредата.

Двубоят вървеше към 0:0, но в последните секунди Щепан Вахоушек вкара с красив удар от границата на наказателното поле в горния ляв ъгъл на резервата Николай Кръстев.

Последната контрола на "сините" в Кипър е срещу сръбския гранд "Партизан" на 8 февруари в Лимасол, след което отборът се прибира в София до началото на пролетния полусезон.