на живо

Тервел пита, Кубрат отговаря (ВИДЕО)

Едно любопитно братско интервю

Кубрат Пулев се включи в балготворителна акция по засаждането на десетки дръвчета в столичното 125-о училище "Проф. Боян Пенев", а след това и в Южния парк, с което зарадва малките си фенове навръх 1 юни. Боксьорът ни обаче не успя да избегне журналистическите въпроси относно следващото му качване на ринга.

Изненадващо, в ролята на любопитния репортер влезе по-малкият му брат Тервел, който също подкрепи инициативата и даде пример на малчуганите.

"Искам да ви благодаря за това, че се включихте в засаждането на дървета, но какви са вашите бъдещи планове в спорта?", попита Тервел, въоръжен с микрофон на bTV. А как отговори Кубрат - вижте във видеото!

Снимка: Getty Images

В средата на декември 2020 г. Пулев загуби с нокаут в 9-ия рунд от Антъни Джошуа в "Уембли Арина" в Лондон, а мнозина побързаха да го отпишат. Той обаче бе категоричен, че не възнамерява да прекратява кариерата си и вярва, че може да получи нов шанс за двубой за световната титла.

Битката за четири от петте колана на световен шампион срещу Джошуа бе под №30 в 11-годишната кариера на Пулев като професионалист. Загубата за него бе втора, след тази от Владимир Кличко през 2014-а при първия опит на Кобрата да спечели световната титла в тежка категория.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Междувременно Тервел продължава да преследва голямата си цел - световната титла в полутежката категория на бокса. В края на януари бронзовият медалист от Лондон 2012 записа 16-а си поредна победа на професионалния ринг. На атрактивна гала вечер в екзотичния Дар ес Салаам (Танзания) той доминираше и отказа в деветия рунд опитния намибиец Викапита Мероро.

Танзанийското приключение на братя Пулеви, проследено от репортера ни Димитър Тасев и оператора Борислав Мавров, можете да си припомните във филма за bTV Репортерите "Тътенът (на Пулеви) в Дар.