на живо

Тервел Пулев след победата: Тази вечер няма да съм скромен! (СНИМКИ)

Бронзовият медалист от Лондон 2012 грабна интерконтиненталната титла на WBA

Тервел Пулев записа най-престижната си победа при професионалистите, след като победи с единодушно съдийско решение американеца Дешон Уебстър в 12 рунда в пловдивската зала "Колодрума".

Така по-малкият от братя Пулеви завоюва интерконтиненталната титла в полутежка категория на WBA и запази перфектния си актив от 15 победи в 15 мача.

"Уебстър показа, че е достоен представител на американската боксова школа. Момчето взе няколко рунда. Не мога да скрия, че съм доволен да играя пред тази невероятна пловдивска публика. Нямаше празно място в залата. Беше много трудно. В шестия рунд гонгът спаси Дешон. Почина си, прибра се и остана в мача.", каза Тервел веднага след победата.

"Изпитах умора от 12-те рунда, но съм тренирал това да не си личи. Тази вечер няма да съм скромен. Благодаря на всеки, който дойде да ме подкрепи. Спортът е феномен и има тази способност да обединява хората. Останахме 6 милиона българи, стига сме се делили на партии, фондации, клубове и т.н.", коментира още Тервел и сподели, че сега възнамерява малко да си почине.