на живо

Тервел Пулев: Място за паника и страх няма!

"Професии, като доктор и учител са от водещо значение за всяка нация", пише боксьорът

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Тервел Пулев благодари за възможността да бъде "на първа линия" в борбата с коронавируса у нас.

Той стана доброволец в отделението по "Спешна помощ" на Университетската болница, като извършва транспорт на пациенти и се занимава със санитарно-хигиенни мероприятия.

След няколко смени Тервел е категоричен - няма място за паника и страх по време на пандемията, а трябва да се вземат премерени и адекватни действия, под насоките на специалистите.

"Благодаря на д-р Иван Христов и всички, които осъществиха моето желание, да съм по-близо до мястото на събитията.

Заради периоди като този, още по-уверено казвам, че професии, като доктор и учител са от водещо значение за всяка нация. И би трябвало да са поставени на по-високо обществено уважение и почит.

Също така се уверих, че място за паника и страх няма. Време е за премерени и адекватни действия, под насоките на специалистите", написа Пулев в своя профил в социалните мрежи.

Въпреки пандемията от COVID-19, носителят на интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA) продължа да поддържа форма. Сутрин е в болницата, а следобед на тренировка.

bTV призовава: останете си вкъщи!