на живо

Кланът Пулеви расте! Тервел очаква трети син

Боксьорът обяви новината в социалните мрежи

Боксовият клан Пулеви продължава да расте! Тервел Пулев използва социалните мрежи, за да обяви, че с половинката му Диана Ненова очакват съвсем скоро да им се роди трети син. Интерконтиненталният шампион в полутежката категория на Световната боксова асоциация (WBA) и неговата половинка, която е бивша волейболна националка и настоящ помощник-треньор на ЦСКА, имат двама сина - Калоян и Аспарух.

"В последния 12-ти рунд се намира нашето семейство, ако приложим професионалната боксова терминология за фазата от бременността на моята половинка в живота - Диана. Слабо е да кажа, че изключително много се вълнуваме, но най-късно утре 25 март на бял свят трябва да се появи още един човек с фамилията Пулев - в мъжки род, защото прогнозите са да бъде отново момче! Стискаме палци и сме в очакване на добри новини за нас и всичко да мине по план на д-р Велев, който изражда през 2016 г. и Аспарух Пулев", написа щастливият Тервел.

В края на 2019 г. Тервел се похвали, че тогава 3-годишният Аспарух вече гордо крачи по боксовия ринг под влиянието не само на баща си, но и на чичо Кубрат. Малкият шампион не отстъпва пред трудностите и сам избира съперниците си, които са с няколко глави по-високи от него! Също така се е научил сам да слага каската си по правилния начин.

И баткото на Аспарух - Калоян, не пропуска тренировки в залата на Пулеви. Дали двамата ще тръгнат по пътя към боксовите върхове? Времето ще покаже!

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Междувременно Тервел продължава да преследва голямата си цел - световната титла в полутежката категория на бокса.  В края на януари бронзовият медалист от Лондон 2012 записа 16-ата си поредна победа на професионалния ринг. На атрактивна гала вечер в екзотичния Дар ес Салаам (Танзания) той доминираше и отказа в деветия рунд опитния намибиец Викапита Мероро.

Танзанийското приключение на братя Пулеви, проследено от репортера ни Димитър Тасев и оператора Борислав Мавров, можете да си припомните във филма за bTV Репортерите "Тътенът (на Пулеви) в Дар.