на живо

Тервел Пулев: Съперникът не беше сериозен, но е важно, че победих (ВИДЕО)

Бронзовият медалист от Лондон 2012 записа 14-а победа от 14 мача на профиринга

Тервел Пулев се завърна в България след 14-ата си победа на професионалния ринг. Късно снощи на галавечер в Бергиш Гладбах, Германия, бронзовият медалист от Лондон 2012 нокаутира Кай Курзава още в първия рунд и остава непобеден на профиринга.

По-малкият от братя Пулеви сподели, че победата е била важна от гледна точка на завръщането му на ринга след контузията, която получи през март.

"Трудна или лесна... важното е, че е победа. Не бих казал, че е голяма победа. Просто мачът беше важен, за да вляза отново на ринга след контузията, стъпка преди голямата гала в Пловдив срещу сериозен съперник."

През декември Тервел ще се боксира в Пловдив, но съперникът все още не е ясен: "Направени са нужните комуникации с определени боксьори, очакваме да бъде договорено", уточни той.

В мача срещу Курзава Пулев се боксирал с чужди кецове и гащета, тъй като багажът му бе изгубен по време на полета от България за Германия.

"Не съм мислил за контузията, чувствах се много добре, бях бърз. Имахме дискомфорт от гледна точка на екипировката. Кецове от един, гащета от друг. Важното е, че се справихме. Имаше тръпка, беше по-сладко заради това."

"Боксьорът не беше кой знае колко сериозен, но е важно, че взехме победата."

В неделя сутрин, около 5:00 ч. българско време, братът на Тервел - Кубрат ще се изправи срещу Райдъл Букър в Калифорния. При победа Кобрата ще запази статута си на задължителен претендент за титлата в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) и ще се доближи до нов мач за световната титла.

"Надявам се да победи предсрочно, а не по точки. Няма да му бъде лесно. При него има настроение и очаквам да си свърши добре работата. Гледах негови спаринги, мисля, че е доста добре подготвен.", каза Тервел по отношение на брат си.