на живо

Тервел Пулев в очакване на звездната си вечер

Българският боксьор се изправя срещу Дешон Уебстър в Пловдив

Lap.bg

Време е Тервел Пулев да застане под светлините на прожекторите! За пръв път в професионалната си кариера българският боксьор ще излезе в главен мач на голяма гала вечер. Залогът е голям - междуконтиненталната титла в полутежка категория на WBA, а противникът опитен - американецът Дешон Уебстър.

Снимка: Lap.bg

След като вкуси от емоцията на събитията с много публика и няколко пъти се качи на ринга преди мачове на брат си Кубрат, днес (14 декември) Тервел Пулев ще бъде звездата. Феновете на бокса в Пловдив отдавна очакват и в Града под тепетата да гледат на живо бокс от световно ниво. 

По-малкият брат Пулев е непобеден на професионалния ринг. От дебюта си през 2016 г. насам той натрупа 14 победи, като 12 пъти нокаутира съперниците си. През 2019 г. Тервел записа два успеха. В труден мач през март той победи Мич Уилямс в САЩ със съдийско решение. Наложи се след тази среща да си даде кратка почивка заради счупена костица в ръката. Преди повече от месец се завърна с пълна сила, нокаутирайки бързо Кай Курзава в Германия.

Снимка: Lap.bg

Днес негов съперник ще бъде опитният американец Дешон Уебстър. Той има 16 мача при професионалистите. През 2019 г. записа 2 равенства и победа. Губил е само 2 пъти, а 6 пъти е успявал да нокаутира противника си.

Ако Тервел спечели титлата, то тя ще е втора за него. През 2018 г. той победи Леонердо Бруцеза за европейския пояс в полутежка категория под аплодисментите на софийската публика.

Оказа се, че българският боксьор е на ръба на своята категория. На официалния кантар стана ясно, че той е с 3 кг по-тежък от Уебстър, като се наложи да се премери втори път, тъй като облечен превишаваше нормата с 50 грама.

Как ще завърши 2019 г. за Тервел Пулев? Ще разберем по-късно днес!

Тагове:

Тервел Пулев