на живо

Тервел Пулев в "Шоуто на Николаос Цитиридис": Истинският воин няма гняв в себе си (ВИДЕО)

Боксьорът с разказ за страстта си към конната езда и доброволчеството

Тервел Пулев в "Шоуто на Николаос Цитиридис": Истинският воин няма гняв в себе си (ВИДЕО)

Освен професионален боксьор, Тервел Пулев е и страстен фен на конната езда, която практикува вече близо 15 години. Дори има собствен кон, който се казва Недко.

"Мой приятел ме покани да пояздим, да ме научи какво как се прави, и оттам тръгна крастата. Пътуваме, но на всеки две седмици се старая по веднъж да яздя", сподели боксьорът в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV.

Запитан за травмите си, бронзовият медалист от Лондон 2012 отговори: "Никой не те пита дали душата ти е спокойна, питат те само дали ръката ти е добре. Травмата минава, но след нея остава честта и вътрешното удовлетворение. Това е по-важното".

Миналата седмица Тервел се включи на първа линия в борбата с COVID-19, като се присъедини към доброволците в УМБАЛ "Софиямед". Той разкри, че сам е взел това решение.

"Никой не ме е надъхвал за доброволчеството, дори жена ми замълча многозначително, когато й казах. Ние трябва да сме адекватни, да няма излишна паника и страх. Трябва да се спазват мерките за дистанция."

По-малкият от братя Пулеви смята, че страхът е неизменна част от спорта: "Съвсем нормално е да те е страх да не се изложиш, дали ще си изпълниш тактиката на ринга, дали няма да загубиш. Понякога страстите надделяват, но истинският воин няма гняв в себе си.", добави той относно различните емоции, които всеки един боксьор преживява по време мач. 

С брат му Кубрат са много близки. Не се изправят един срещу друг на ринга, винаги се подкрепят. Затова вместо с ръкавици, те се "боксират" с вилици... "когато опитват да докопат последния резен домат от салатата".

За да се предпази от заразата, Тервел също е ограничил социалните си контакти, но гледа и с положителна нагласа на извънредната ситуация: "Плюсът е, че мога да бъда повече време със семейството си. Затова съм благодарен.", добави Тервел Пулев.

bTV призовава: останете си вкъщи!