на живо

Тежка катастрофа спря рали „Монбат Сливен“

Екипажът е в болница. Пилотът е стабилен и контактен. Навигаторът е без сериозни травми

Facebook

40-ото издание на международно рали "Монбат Сливен" беше спряно днес (12 юни) около 10:15 часа, след като на първия скоростен етап Трапоклово (11,84 км) турският екипаж Угур Сойлу/Арас Динчер (Skoda Fabia Rally2 Evo) катастрофира тежко.

Автомобилът се отклони рязко от трасето, влезе в канавката, а след това отскочи и се преобърна няколко пъти във въздуха. 

На място веднага се отзова линейка. Пилотът и навигаторът са били приети в областната болница в Сливен. Те са били контактни, въпреки тежкия инцидент.

С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът, съобщи пред БТА д-р Хрисант Хрисантов. Според лекарите пострадалият вероятно има и травма на рамото, като се прави скенер.

От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но, по думите на д-р Хрисантов, от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция.

Въпреки сериозната травма, пилотът е стабилен и контактен.

Снимка: Facebook

Навигаторът е без сериозни травми, направени са му изследвания и е освободен.

Сойлу/Динчер бяха водещият екипаж днес сутринта, след като поведоха заради отпадането на националните шампиони Мирослав Ангелов/Георги Гаджев ("Мегапорт", Skoda Fabia Rally2 Evo).

Тагове:

рали сливен