на живо

Тежко наказание заплашва Левски заради сблъсъците с полиция в Благоевград

Осем полицаи пострадаха по време на мача с Пирин

Lap.bg

Тежко наказание от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз грози тима на Левски след като привържениците на "сините" се сбиха с полицаи по време на мача срещу Пирин в Благоевград вчера.

Осем служители на полицията са пострадали при сблъсъците, като двама от тях са настанени в болница с комоцио и без опасност за живота, съобщава пресцентърът на МВР.

Досъдебно производство за извършено престъпление по чл.131, ал.1, т.1 от НК е образувано срещу деветима футболни фенове, които са задържани в ареста.

Футболният клуб също ще бъде наказан за действията на ултрасите. Това ще се случи утре, на заседание на Дисциплинарната комисия на БФС, която ще разгледа случая. От там са изискали доклади от полицията и от делегатите на мача. Очаква се наказанието да бъде сериозно, като то ще е четвърто за Левски през този сезон.

"Сините" бяха наказвани два пъти със затваряне на Сектор "Б" и веднъж с мач пред празни трибуни заради подобни действие на феновете си.

Преди старта на мача срещу Пирин, група закъснели запалянковци и такива без билети не бяха допуснати да влязат на стадиона в Благоевград. В отговор на забраната, те започнаха да хвърлят камъни, бутилки и др. предмети през ограда.