на живо

"Ти я заслужаваш!": Реакциите след шестата "Златна топка" на Меси

Какво казаха колегите на аржентинеца за поредното му отличие

Reuters

Шестата "Златна топка" в колекцията на Лионел Меси като че ли не беше изненадваща. Футболистът на "Барселона" беше сочен за фаворит за едно от най-ценните индивидуални отличия за годината още от обявяването на номинациите. За това и колегите му го поздравиха радушно за победата.

Първи това удоволствие имаше футболистът на "Реал" Мадрид и носител на наградата за миналата година Лука Модрич, който го посрещна на сцената.

"Поздравления! Ти я заслужаваш!", каза хърватинът според испанските медии.

Снимка: Reuters

След церемонията Модрич беше по-словоохотлив. "Меси е впечатляващ. Той е един от най-добрите в света, поздравявам го за всичко, което е направил. Във футболът уважението е всичко", заяви той.

На крачка зад Меси в класирането за трофея остана футболистът на "Ливърпул" Върджил ван Дайк. "За съжаление има едни такива играчи като Меси, които не са обикновени. Той е фантастичен. След шест "Златни топки" си задължен да го уважаваш. Да, бях близо, но все пак имаше един, който е по-добър от мен".

Нападателят на "Байерн" Мюнхен Роберт Левандовски също поздрави аржентинеца за постигнатото. "Той е страхотен футболист, един от най-добрите в историята на този спорт, не само в последните 10-15 години. Когато видиш толкова много добри играчи е трудно да избереш един, но Лео Меси изпъква"

Лауреатът от Париж получи поздравления и в социалните мрежи. Един от предшествениците му в "Барселона" Роналдиньо написа: "Поздравления за заслужената награда. За жалост не мога да бъда с теб в Париж, но сърцето му се стопли заради постижението на един човек и спортист като теб. Няма нужда да говориш, показваш всичко нужно на терена".

Антоан Гризман присъства на церемонията, а своя съотборник поздрави в самолета.

Бившият капитан на каталунците Карлес Пуйол е оптимист: "Лео, честито за шестата, ще има и още, сигурен съм... Благодаря ти, че ни забавляваш по такъв начин и си пример за страст и любов към футбола"