на живо

Тиери Анри загатна за завръщане в Арсенал

Арсен Венгер: Анри ще се върне при нас

Тиери Анри намекна, че може отново да се завърне в Арсенал. Френският нападател обяви, че напуска досегашния си отбор Ню Йорк Ред Бул и в следващите няколко седмици ще обмисли каква ще е новата глава от кариерата му.

Анри говори пред френското издание "Екип" и заяви: Сигурно е, че искам да остана във футбола дали като треньор, като консултант или като ръководител. Другото сигурно нещо е, че искам да видя Арсенал да спечели Шампионска лига. Дали това ще стане скоро или не - не зависи от мен. Искам обаче да помогна това да стане. Арсенал е отбора на сърцето ми и съжалявам, че докато играех там не успях да спечеля Шампионска лига.

Освен това Анри зареди надеждите на феновете на Арсенал със смяната на профилната си снимка във Фейсбук. Веднага след като обяви оттеглянето си от Ню Йорк, на "стената" му грейна Емиратс Стейдиъм.

Арсен Венгер моментално бе запитан за ситуацията и заяви: "Анри ЩЕ се върне в Арсенал." Мениджърът обаче не уточни кога ще стане това и в каква форма. Той все пак даде ясно да се разбере, че в неговия щаб или състав винаги има място за Тиери Анри

Тиери Анри изкара 4 сезона и половина в Ню Йорк Ред Бул, а преди това се превърна в жива легенда на Арсенал и в голмайстор номер 1 в историята на клуба. По време на едно от прекъсванията на МЛС - през зимата на 2012 - той изкара кратък период под наем в Арсенал и вкара 3 гола за общо малко повече от 150 минути игра.

При новите обстоятелства и статута на Анри като свободен агент един нов период при "топчиите" определено е възможен