на живо

Тийм се отказа, но Австрия продължава в АТР Къп. България остава първа резерва

Родните тенисисти имат шанс да играят на турнира, ако се откажат Стефанос Циципас или Николоз Басилашвили

Reuters

Организаторите на отборната тенис надпревара АТР Къп съобщиха, че Австрия остава в турнира, въпреки отказването на първата ракета на страната Доминик Тийм. 

Вчера (19 декември) австриецът обяви, че няма да играе, тъй като е настинал и предпочита да се изолира, докато се възстанови напълно. По този начин ще има време и да влезе в по-добра форма за старта на сезона след операцията на китката, която претърпя. 

"Австрия остава в АТР Къп, въпреки контузията на Тийм", се казва в съобщение на официалния сайт на надпреварата. 

Снимка: Instagram

Това означава, че отборът на страната ни остава на позицията първа резерва. Според специализирания сайт Tenniskafe, България ще играе в надпреварата, само ако Стефанос Циципас (Гърция) или Николоз Басилашвили (Грузия) обявят отказване. 

На мястото на Тийм ще влезе Денис Новак, който е номер 119 в света. Австрия е в една група с Русия, Италия и домакинът Австралия.

Снимка: atpworldtour.com

Българският тим взе участие в надпреварата през 2020 г., като първата ни ракета Григор Димитров обяви, че има готовност да се включи и в турнира през 2022 г. При първото си участие българите - Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, оставиха отлични впечатления, постигайки победи над Великобритания и Молдова с по 2:1. 

Снимка: Instagram

Тагове:

АТР Къп