на живо

Тийнейджър влезе като резерва и върна "Рома" към победите (ВИДЕО)

18-годишният Афена-Гиан развали дебюта на Шевченко начело на "Дженоа"

Тийнейджър влезе като резерва и върна "Рома" към победите (ВИДЕО)

След две поредни загуби - с 1:2 от "Милан" и 2:3 от "Венеция", "Рома" се върна към победите в Серия "А"! Тимът на Жозе Моуриньо спечели с 2:0 срещу "Дженоа" като гост в среща от 13-ия кръг на италианския шампионат.

Така римските "вълци" вгорчиха дебюта на легендата Андрий Шевченко начело на "Дженоа".

Снимка: Getty Images

С основна заслуга е 18-годишният Феликс Афена-Гиан. Ганайският нападател влезе като резерва около четвърт час преди края и отбеляза двете попадения за "Рома". Първото дойде в 82' след подаване на Хенрих Мхитарян, а второто младокът отбеляза в последните секунди със страхотно изпълнение от дистанция.

Талантът влезе в историята, превръщайки се в първия играч, роден след 2002 г., с гол в Серия "А". Той е и най-младият с две попадения в един мач сред Топ 5 първенствата в Европа през настоящия сезон.

Снимка: Getty Images

"Рома" доминираше и преди появата на Афена-Гиан, но футболистите на Специалния пропиляха добри възможности. Гол на Тами Ейбрахам в 14' не бе признат, тъй като топката се отклони в ръката на английския национал след удар на Мхитарян.

В крайна сметка "джалоросите" се поздравиха с успеха и събраха 22 точки, което ги изкачи до петото място във временното класиране - пред градския съперник "Лацио" и на три точки от четвъртия "Аталанта".

Снимка: Getty Images

"Дженоа" е в зоната на изпадащите. "Грифоните" заемат 18-а позиция с едва 9 точки и се намират в кошмарна серия от 10 мача без победа, започнала в средата на септември.

В 14-ия кръг "Рома" приема "Торино", а "Дженоа" гостува на "Удинезе".