на живо

Тимът на Русия триумфира във второто издание на ATP Къп

Андрей Рубльов и Даниил Медведев донесоха титлата за своя отбор

Getty Images

Отборът на Русия стана шампион във второто издание на отборния тенис турнир АТР Къп. Най-голяма заслуга за успеха имаха Даниил Медведев (номер 4 в световната ранглиста) и Андрей Рубльов (номер 8 в световната ранглиста).

Те постигнаха две победи над представителите на Италия във финала. В първия мач Рубльов нямаше никакви проблеми и безапелационно надигра Фабио Фонини с 6:1, 6:2. 

Снимка: Getty Images

Кулминацията беше мачът между Медведев и Матео Беретини. Той беше по-завързан, но руският тенисист все пак се наложи над съперника си в два сета - 6:4, 6:2.

Двете победи на сингъл обезсмислиха третата среща на двойки. В нея на корта трябваше да се появят другите двама представители в тима - Евгени Донской и Слан Карацев.

Снимка: Getty Images

Медведев и Рубльов останаха непобедени през целия турнир. На полуфинал руснаците надвиха Германия, а в груповата фаза се справиха с Япония и Аржентина.

Турнирът АТР Къп се провежда от 2020 г., като в първото издание триумфира отборът на Сърбия. Този път Новак Джокович и компания не успяха да излязат от групата.

Снимка: Getty Images

Тагове:

Русия АТР Къп