на живо

Тимо Вернер избра "най-добрия отбор в света"

Нападателят на "РБ Лайпциг" е готов да премине в "Ливърпул" през лятото

Getty Images

Нападателят на "РБ Лайпциг" Тимо Вернер е избрал да продължи кариерата си в "Ливърпул", съобщава Sky Sports. Това обаче ще се случи, ако грандът от Мърсисайд плати преди 15 юни откупната клауза на германския национал, която е в размер на 60 млн. евро. След тази дата "червените бикове" ще увеличат значително цената на 24-годишния си голмайстор.

Интерес към Вернер има още от "Байерн" Мюнхен, "Челси" и "Интер", но според изданието той се е спрял на лидера във Висшата лига.

Снимка: Getty Images

"Ливърпул е най-добрият отбор в света в момента. Гордея съм, че съм свързван с подобен тим - каза Вернер след победата на тима му над "Тотнъм" в Шампионската лига през февруари. - Поласкан съм, но и знам, че "Ливърпул" разполага с фантастични футболисти. Трябва да продължавам да се развивам, да уча още, за да достигна нивото, нужно, за да играеш там."

Вернер бе спряган за трансфер на "Анфийлд" още през зимата. Юрген Клоп е възнамерявал лично да говори с него, но поради пандемията от коронавирус, такава среща не е възможна.

Междувременно се появиха слухове, че треньорът на "Лайпциг" Юлиан Нагелсман вече вижда заместник на Вернер в лицето на косоварския национал Милот Рашица от "Вердер" Бремен.

Снимка: Getty Images

Тимо Вернер прави впечаляващ сезон в Бундеслигата. Неговият клуб е претендент за титлата в Германия, а освен това се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига.

Нападателят има 28 гола през този сезон във всички турнири.

bTV призовава: останете си вкъщи!