на живо

Тити Папазов: Да покажем, че "Левски" има най-ценното - публиката (ВИДЕО)

"Последните 10 години се водеше кампания срещу привържениците. В последните месеци има смяна на тенденцията", заяви председателят на фен-клуба

Тити Папазов: Да покажем, че "Левски" има най-ценното - публиката (ВИДЕО)

Фен-организациите на "Левски" призоваха феновете за обединение по време на мача срещу "Лудогорец", който ще се изиграе на 6 септември на стадион "Георги Аспарухов". Срещата е отложена от първия кръг на елитната група, а в последните години е със статут на дерби.

"За много голяма част от феновете на "Левски" истинският национален празник не е 3 март, а 6 септември - деня на съединението. Много хора ще отидат на стадиона, защото знаят, че за тогава е отложен мача срещу "Лудогорец". И освен национален празник е и този много интересен мач в т.нар. "А" група", каза в студиото на "Тази сутрин" председателят на Националния клуб на привържениците - Степан Хиндлиян. 

"В последните години се случваха изключително негативни неща в клуба. И изпитвахме кофти емоции. В последните 1-2 месеца има някаква смяна на тенденцията. Надяваме се, че тя ще бъде трайна и устойчива. Хората имат нужда от положителни емоции. Хората, които обичат "Левски" и искат да виждат това, което започва да се случва. Надяваме се, че то не е временно явление, което ще отмине и ще последва нещо друго. Има нещо ново, нещо се смени за няколко месеца, тенденцията се обърна. Надявам се, че това ще е траен и стабилен подход, а няма да е нещо, което ще е като фойерверк", добави той.

"Левски" е в подем, след като начело на тима застана италианецът Делио Роси. От тогава "сините" имат 3 победи и нито един допуснат гол.

"Лично мое мнение е, че "Левски" върви по нов път. Това, което се случи най-вече в последния месец със селекцията, с решението на Спас Русев да привлече треньор като Делио Роси - доказан, с голям авторитет, специалист, който да постави ново начало... нещата изглеждат много много розови. Случиха се много добре. Делио Роси не е вундеркинд за 9 дена да промени отбора. Най-важното е, че феновете, които толкова години чакаха нещо да се случи, сега виждат надежда", каза треньорът на баскетболният "Левски" и виден "син" привърженик Константин Папазов

"Последните 10 години доведоха до катаклизми в "синята" общност. Имаше дълъг период от време, в който не се занимавахме с това, какво се случва на терена, а търсихме "врага с партиен билет" между нас. Това, че отборът не вървеше, беше вина на привържениците. Самоизяждахме се сами себе си, имаше и една кампания, която се водеше съвсем умишлено в тази посока. Да, нито една агитка не е сълза от сърна, но за разлика от много други, нашата е свършила и положителни неща, които за съжаление не намираха отражение и на повърхността излизаше само негатива", заяви Хиндлиян.

Тити Папазов е категоричен, че най-големият актив на "Левски" са привържениците и те трябва да бъдат на стадиона за важните мачове. 

"Иска ми се да обърнем сериозно внимание на факта, че нещата не функционират правилно заради неуспехите. Иска ми се да бъде пълен стадиона, за да могат хората, които дойдат да видят, че "Левски" има нещо вечно, нещо което е стабилно. Ние имаме нещо, с което превъзхождаме. "Лудогорец" може да бъде задминат, защото, ако изравним тяхната спортно-техническа подготовка, те никога няма да имат фенове, като нашите", категоричен е специалистът.

Папазов е едно от лицата на кампанията "Да изчистим България заедно", която ще се състои на 16 септември. Той даде обещание, че ако стадионът за мача с "Лудогорец" е пълен, по време на цялата среща ще бъде с ръкавиците, които получи като подарък за предстоящото чистене.