на живо

Тити Папазов: Голямата народна любов е разликата между "Левски" и останалите (ВИДЕО)

"Собственикът накара "сините" фенове да забравят мъките в последните 8 години", каза специалистът

bTV

Константин Папазов е категоричен, че любовта на привържениците е нещото, което прави "Левски" различен от останалите клубове. Емоционалният треньор на баскетболния клуб на "сините" призова привържениците да напълнят стадиона утре (6 септември), за да изпратят подобаващо любимеца си - Боян Йоргачевич. Стражът днес сложи край на кариерата на емоционална среща с привържениците, а преди дербито с "Лудогорец" ще направи почетна обиколка на стадион "Георги Аспарухов".

"Това е разликата между "Левски" и останалите отбори - голямата народна любов. Във всички случаи в историята на "Левски" е имало много футболисти, вратари, велики имена на българския футбол, каквито са цялата емисия Михайлови. Безспорно Боян Йоргачевич е човек, който със своето поведение, със своето огромно себераздаване, спечели сърцата на хиляди фенове. Аз съм щастлив, че, независимо, че не се случи по най-добрия начин раздялата, той прецени, че ако наистина обича "Левски" е по-добре сега да даде път на младите, които имат бъдеще, отколкото той със своите безспорни качества, отново да бъде най-добър вратар на "Левски". Това доказа, че за него не са водещи парите, а това да остане "Левски" в неговото съзнание, като отборът, който му е бил най-близко до сърцето, независимо, че не е българин", каза Папазов.

Той отдаде заслуженото на ръководството на "сините" и собственика Спас Русев за последните успехи на тима, който от 3 мача под ръководството на Делио Роси има 3 победи и нито един допуснат гол.

Снимка: bTV

"Знам, че по последно преброяване над 2 млн. и половина са българите, които обичат "Левски". Трябва съвсем минимален процент да напълним всека седалка на стадиона. Смятам, че най-голямата награда, която Боян заслужава е да бъде изпратен от препълнен стадион. Всичко, което се случва в "Левски" и еуфорията, която я има, е в следствие на една стратегия, която е започната от собственика, която за един месец накара всички "сини" фенове да забравят мъките в последните 8 години и да почнат да вярват отново във всичко това, което обичат", каза емоционалното "синьо" сърце.

Папазов обаче е недоволен от решението всички срещи на "Левски" да бъдат в късните часове на неделния ден. Той заяви, че иска коректно отношение и се надява този казус в скоро време да бъде преразгледан.

"Левски", ако започне да пълни стадиона всеки мач, значи е спечелил доверието на своята критична публика. Да, публиката на "Левски" е свикнала да побеждава, свикнала е на победи, за това е и толкова критична. Но публиката е най-големият капитал на "Левски" и ние няма да открием топлата вода и да търсим кое е първо - яйцето или кокошката? Ясно е, че когато стадионът се напълни, той няма да бъде пълен за "Лудогорец", а защото хората обичат "Левски". Феновете ще се радват, ако видят един сърцат отбор, който се раздава. Победата не по-малко я желае другия съперник"