на живо

Тити Папазов скочи на противниците: "Левски" е най-изрядният данъкоплатец

"Левски" е единственият клуб, който прави тестове за COVID-19 всеки кръг, категоричен е един от собствениците на "сините"

Тити Папазов скочи на противниците: "Левски" е най-изрядният данъкоплатец

Константин Папазов - баскетболният треньор, който официално трябва да стане собственик на 35% от "Левски" на Общото събрание на акционерите на футболния клуб в петък (17 юли), определи "сините" като най-изрядния данъкоплатец.

Въпреки че от клуба дължат над 4 млн. лева към НАП (за които имат споразумение за разсрочено изплащане) и от началото на годината натрупаха още над 700 хил. лева, Папазов заяви, че само "сините" плащат данъци върху пълния размер на заплатите.

"Ще се стараем тези дългове да ги чистим. Независимо, че други трябва да носят отговорност за изразходваните средства и за невъзможността да попаднат тези средства в "Левски". Паралелно с бъдещия бюджет, трябва да се изчистят и тези задължения. "Левски" ще бъде за пример по отношението му с НАП. Не може да се търсят кусури. Знаете, че "Левски" е най-обичаното и най-мразеното нещо в държавата", заяви Папазов и добави:

"Левски" в обществото трябва да бъде за пример. Това е единственият клуб, в момента в държавата, който плаща своите данъци. Със сигурност сме и единственият клуб, който плаща 1:1 данъците върху заплатите на своите играчи. Много от другите са на 1500-3000 лв. Да не си отварям устата, че ми идва в повече. В най-трудни времена "Левски" е най за пример"

Снимка: Lap.bg

Папазов придоби своите акции от новия мажоритарен собственик Наско Сираков. Той категорично отрече слуховете, че "сините", които са в тежка финансова криза, ще обявят фалит, а след това ще се обединят със "Септември" - отбор, който има шанс да заиграе в елитната група от началото на следващия сезон.

"Когато става въпрос за Наско Сираков, такива глупости не трябва да се появяват в главата на никой. Вие представяте ли си Наско Сираков като носител на лиценза на "Септември"?! Само дали може да осмислите тази глупост? Няма необходимост "Левски" да взима друг лиценз. И ако съдбата предложи на клуба трудно бъдеще и му предложи най-трудното, за пример на всички ще покаже как се пътува от най-ниското до най-високото. Достойно и с чест. Ние не сме сравними нито с ЦСКА, нито с "Ботев" Пловдив, нито с "Локомотив" Пловдив, които забравиха историята. "Левски" е единствен", каза Папазов.

Баскетболният треньор коментира и казуса с телевизионните права. Договорът за тях беше удължен до края на сезон 2025/2026 с компанията, която и в момента държи правото да излъчва срещите. От "Левски" и ЦСКА заявиха, че не са съгласни контрактът да бъде подписан и ще предприемат мерки. 

"Ние сме започнали предварителни разговори. Когато някой тиражира глупости, че в Испания "Барселона" и "Реал" Мадрид са равни със "Севиля" и "Атлетико", значи са неграмотни. Няма как двата клуба, които са носители на най-голямата гледаемост, по някакъв начин да не бъдат облагодетелствани. Трябва да се потърси решение. Сираков заяви, че не желае да ощетява другите клубове с каквито и да е средства. Те запазват своите компоненти. Това, което те получават, го дължат на "Левски" и ЦСКА. Нормално е голямата гледаемост на "Левски" и ЦСКА да бъде адекватно оценена. На този етап средствата от телевизионни права по никакъв начин няма да променят бъдещето на "Левски", заяви Папазов.

Снимка: Lap.bg

Папазов е категоричен, че "сините" са единствените, които спазват стриктно всички мерки за ограничението на разпространението на коронавирус. Той припомни казуса с тестването на "Ботев" Враца преди мача с "Царско село". Тогава гостите от Северозападна България не представиха актуални тестове, въпреки че играха преди това с "Дунав" Русе, където има поне двама заразени.

"Левски" е единственият клуб, положил коронавирус тестове и ги е платил за всеки кръг, за разлика от много други, които дойдоха заразени, но тъй като са близки до падишаха, минават метър. Защо "Ботев" Враца бяха без тестове? Защо други отбори са без тестове? Защо "Левски" преди всеки мач прави PCR тестове, в които участват всички деца от школата, които тренират с "Левски", включително и ръководството?", категоричен е Папазов.