на живо

Папазов: Следващата седмица ще вземем важни решения за бъдещето на "Левски"

Баскетболният треньор твърди, че "сините" ще играят в Първа лига

Папазов: Следващата седмица ще вземем важни решения за бъдещето на "Левски"

Следващата седмица ще има Управителен съвет на "Левски", на който ще се вземат важни решения, разкри Константин Папазов. Баскетболният треньор е категоричен, че тимът от "Герена" ще започне сезона в Първа лига.

Членът на Надзорния съвет на "сините", който бе и единственият представител на ръководството, поднесе цветя пред гробовете на Георги Аспарухов–Гунди и Никола Котков. Днес се навършват 50 години от гибелта им край прохода "Витиня".

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сиракова не присъстваше на поклонението. Бивши играчи, фенове и треньорът на първия тим Живко Миланов поднесоха цветя.

Снимка: Lap.bg

"Мога да кажа, че в световен мащаб това е неповторимо нещо. Всяка година от 50 насам тези хора са почитани по този начин. Те са незабравими. Тук е мястото да бъдем смирени. "Левски" след кошмара преди 50 години, не мога да направя паралели с човешките съдби, но сега също изживява много тежки моменти. Трябва хората да бъдат смирени. В този момент на това място всеки разговор извън темата е излишен", заяви Папазов.

"Бъдещето е неясно. След още 50 години ще има подобна панахида. "Левски" пак ще го има. Със сигурност Гунди и Котков не биха били щастливи при това положение на клуба, но "Левски" притежава любовта на своите фенове. Когато всички сме обединени, ще намерим спокойствие. Единственото нещо, което е непоправимо, е човешката съдба. Първото място винаги е било цел на "Левски", но на този етап най-важното е спасяването. Той бе спасен от своите фенове. Има някои неща, които са в основата "Левски" да бъде вечен", добави още той.

"Мисля че, следващата седмица ще има Управителен съвет и ще вземем важни решения. "Левски" ще играе в Първа лига. Смятам, че ще започне и ще завърши. Диксън ни подведе може би с мащабността на проекта. За нас бе огромна изненада комуникацията му през медиите, въпреки че получи договора от нас на 23 юни. Може би не го задоволи изпратеният контракт. Наско Сираков е отговорен пред синята общност и не искаше да ги подведе Държавата и да има огромно желание няма как да помогне. Знам колко трудно се намират пари за спорт. Реакциите, които би получила ще са негативни. Всички решения се взимат от УС. Тежко е състоянието на клуба, но е много по-добро от миналата година", каза Папазов.

Снимка: Lap.bg

"Водят се разговори със спонсори. Не сме спирали през целия период. "Левски" все още представлява голяма марка. Загуби се много време в прекалено амбициозния план. Няма да кажа лоша дума за Диксън, защото имаше добронамерен проект. Важното е как ще успеем да излезем от тази тежка ситуация. След добри инициативи между клуба и феновете се стигна до добри резултати. Един отбор може да акумулира определен ресурс. "Левски" има огромен потенциал с феновете си и рекламата", добави още той.

"В името на тези хора, които почетоха Гунди и Котков, съм оптимист. Наличието на толкова камери и фенове доказва величието на тези двама играчи. "Левски" е най-интересното нещо в държавата, но в този момент и на това място трябва да бъдем максимално позитивни.", каза още Папазов.