на живо

Папазов: Виновни сме за слабата организация, но не сме нарушили правилата (ВИДЕО)

Положителното е, че няма пострадали, каза треньорът на "Левски Лукойл"

Lap.bg

Старши треньорът на "Левски Лукойл" Константин Папазов призна, че клубът носи вина за слабата организация на втория мач от финалната серия в мъжкото баскетболно първенство.

Срещата в столичната зала "Универсиада" бе прекратена 3:01 минути преди края при резултат 66:59 за домакините заради инциденти между феновете на "сините" и отбора на "Балкан". Двубоят ще се доиграе в четвъртък от 18 ч. пред празни трибуни.

"Ако сме нарушили правилата дали ще започне мачът? Аз бях затова да мръднат феновете, за да няма ексцесии. Само че нашите фенове са много "лоши", а тези (б.ред. - на "Балкан") са много добри. "Лошите" фенове на "Левски" спазиха инструкцията на съдията и напуснаха залата, защо другите не напуснаха залата?", попита треньорът.

"Да, ние носим вина за лошата организация, защото сме допуснали нашите фенове и се случиха нещата. Ние носим вина като клуб и трябва да съм най-големият глупак, за да кажа, че не сме виновни. Но не сме нарушили нито едно правило. Вижда се масажистът на "Балкан, който хвърля бутилка. Това не ни оневинява. Но за да не продължи серията по график са виновни само хората на "Балкан", които нямат такава агресия, подкрепят от сърце отбора си, но събрани накуп не се подчиниха. Има и друга страна, която трябва да носи отговорност, че мачът не е продължил", заяви той.

"Положителното е, че след този инцидент няма пострадали", завърши Папазов.